”Stoppa avrättningarna i Iran”

2011-02-03 14:49:54
250 personer marscherade i Göteborg i lördags mot avrättningarna i Iran och med krav på att frige alla politiska fångar.

”Ned med islamiska terrorregimen i Iran”, ”Frige politiska fångar nu”, ”Ahmadinejad är mördare, Carl Bildt är hycklare” ekade talkörerna från Gustav Adolfs torg till Järntorget. Med talkörerna ”Tunisien, Egypten och sedan hela världen” ökade ljudvolymen.

Demonstrationen var en viktig markering mot den iranska regimens representanter om att solidaritetsrörelsen internationellt inte har stannat av. Demonstrationen i Göteborg initierades av Rättvisepartiet Socialisterna och stöddes av Irans kommu- nistiska parti-Komala, Irans arbetarkommunistiska parti, Irans arbetarkommunistiska parti-Hekmatist, Ir- ans förenade arbetarkommunister, Göteborgs Socialisters Råd – Shora, Socialistiska studenter och Irans kommunistiska förbund.
Det var en radikal, antikapitalistisk och socialistisk demonstration som kopplade kraven mot avrättningarna till uppmaningar till organisering och socialistisk revolution.
Jimmy Lied

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!