Stoppa Israels statsterror

2012-11-16 18:06:15
Den israeliska regeringen har förklarat att den chockerande och brutala attacken på Gaza, "Operation försvarspelare", är en "omfattande kampanj" och hotar med en "utdragen konflikt". I den första attacken ingick mordet på den militära ledaren för islamistiska partiet Hamas, Ahmed Jabari, och mer än tio andra palestinier, när ett fruktansvärt regn av missiler avfyrades från luften.

Angreppets syfte var att trappa upp konflikten och den israeliska regimen vänder ryggen åt ett avtal om eldupphör. Mord på palestinier från de israeliska väpnade styrkorna under de senaste månaderna har spelat en central roll i de eskalerande konflikterna i södra Israel och Gaza.

I ett uttalande den 14 november förklarade Harakat Nidal Eshtaraki-Maavak Sotzyalisti  (Socialistiska Kamprörelsen, CWI i Israel / Palestina) att en viktig faktor för valet av tidpunkt för detta övergrepp är den israeliska regeringens försök att öka sitt stöd inför valen i januari. Under de senaste veckorna har opinionsundersökningar visat att Likud Beytenu, det nyligen sammanslagna partiet bildats av Netanyahu och Lieberman, höll på att förlora stöd.
Palestinierna fruktar en upprepning av invasionen av Gaza i slutet av 2008, då nästan 1 400 personer slaktades, däribland 314 barn, och är i ett tillstånd av skräck och panik. Det finns illavarslande tecken på att en markinvasion övervägs.
Netanyahu och Co. visste att deras anfall skulle besvaras med raketer, men deras syfte var inte att uppmuntra fred och säkerhet för israeler och palestinier, utan att tjäna sina egna intressen.
Kriget är ett desperat försök att dra blickarna bort från den allt svårare sociala krisen i Israel. De fruktar att
förlora sina platser och är därför villiga att delta i masslakt av palestinier och att spela på vanliga israelers liv.

Israels härskare har dessutom cyniskt kalkylerat att kriget i Syrien
och de ökade motsättningarna i Libanon ska överskugga ett upptrappat krig mot Gaza. Men över hela världen genomförs nu protester
mot Israels brutala krigsföring.
Motståndet mot kriget och Netanyahu, Barak och Lieberman måste också snabbt organiseras i Israel för att göra det klart att blodsutgjutelse inte är av intresse för vanliga israeler och att motverka regeringens lögner.
Harakat Nidal Eshteraki/Maavak Sotzyalisti (Socialistiska kamprörelsen, CWI  i Israel och Palestina och Rättvisepartiet Socialisternas systerorganisation) kräver att de israeliska arbetarorganisationerna och sociala rörelser står upp mot regeringens krig och deltar i de protester som genomförs.

  • Stoppa det krig som den israeliska regeringen, storföretagen och bosättarna bedriver mot Gaza.
  • Omedelbart stopp för Israels blockad av Gaza. Dra bort de israeliska trupperna från de palestinska områdena.
  • Internationell solidaritet med palestiniernas kamp. Bygg en palestinsk massrörelse som kan säkra verkligt nationellt självbestämmande.
  • För kämpande och självständiga arbetarorganisationer i Palestina och Israel.
  • För demokrati och socialism i Palestina, Israel och hela Mellanöstern – med garanterade demokratiska rättigheter för alla nationella minoriteter.

Manifestationer mot Israels attacker på Gazaremsan

Stockholm:
Lördag 17 november kl 15.00
Israels ambassad, Strandvägen 58
Arr: Ship to Gaza Stockholm, Ship to Gaza Uppsala och Palestinagruppen i Stockholm

Göteborg:
Lördag 17 november kl 15.00
Gustav Adolfs torg
Arr: Palestinska huset och Palestinska huset ungdomsförening i Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!