Stoppa kriget på Sri Lanka!

2009-01-28 15:35:58
– Sluta döda oskyldiga barn. Över 100 personer deltog i en demonstration mot kriget på Sri Lanka anordnad av tamilska organisationer i Sverige den 21 januari.

De tamilska befrielsetigrarna, LTTE, är tillbakatryckta och regeringen sä­ger att man nu vunnit kriget. Det finns dock inga ”segrare” i detta krig.
De största förlorarna i alla krig och konflikter är civilbefolkningen. 300 000 människor, varav 10 000-tals barn, befinner sig på flykt i Wanniregionen i norra Sri Lanka. Förutom att flyktingarna saknar skydd, är det också stor brist på sjukvård, rent vatten och sanitet, vilket ökar risken för sjukdomar.

Amnesty International har tidiga­re uppgett att två tredjedelar av civilbefolkningen befinnner sig på flykt och att regeringen har stoppat all hjälp till de nödställda.
I lördags dödades 12 civila och 87 skadades då millitär attackerade den så kallade frizonen i Udaiyaarkaddu, uppger man på tamilnet.com. Samtidigt som kriget pågår förföljs, ho­tas, försvinner och mördas journa- lister, aktivister i ideella organisationer och andra motståndare till kriget.
Det färskaste exemplet är det brutala mordet på journalisten Lasantha Wickrematunge den 8 januari (läs Offensiv nummer 833 i år).
Nu behövs det protester och solidaritetsaktioner, samt krav på en o­beroende utredningsgrupp som un- dersöker mordet på Lasantha Wickrematunge.
United Socialist Party (RS systerorganisation) på Sri Lanka kämpar mot kriget och mot förtrycket av tamilerna. USP står för arbetarkamp över de etniska gränserna och en socialistisk politik som kan bryta med kapitalismen och förtrycket som följer i dess spår och som kan garantera minoriteters frihet och rättigheter.
Johannes Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!