Stoppa rasismen

2009-06-04 11:58:36
Mattias Bernhardsson utsattes för ett mordförsök från nazister i slutet av mars. Det nazistiska våldet har ökat kraftigt de senaste åren.

Mattias Bernhardsson är kommunfullmäktigeledamot för Rättviseparti­et Socialisterna i Haninge och kandi- dat för ArbetarInitiativet. På lördag den 6 juni är han en av talarna på manifestationen mot rasism och nazism på Mariatorget klockan 13.00.
Arrangörer är bland andra Papperslösa Stockholm, Seko klubb 119, Iranska flyktingars riksorganisation och Ethiopian Refugee Association, förutom ArbetarInitiativet och Rättvisepartiet Socialisterna.

Nazistorganisationerna har i år ställt in sin gemensamma marsch på grund av blodiga interna strider mellan särskilt info14 och smr. De inter­na striderna är en av orsakerna till att nazistvåldet ökat, då de käbblar om vilken grupp som är värst.
Mordbränderna mot Cyklopen och mot en familj i Högdalen, samt attacker mot en feministfestival och mot en hyresgästdemonstration hör till nazistattentaten under 2008-09.
I år är det också 10 år sedan mordet på syndikalisten Björn Söderberg samt dödsskjutningen av två poliser som jagade nazistiska bankrånare i Malexander i Östergötland. Det nazistiska våldet måste stoppas.
Antirasist i Stockholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!