Stoppa skotten – rusta upp förorten

2015-05-07 15:25:10
Med anledning av en rad skottlossningar och dödligt våld i Göteborg, som har kostat fyra ungdomar livet, tog Kristofer Lundberg, ordförande i Hyresgästföreningen Angered, initiativ till en manifestation mot våldet – för trygghet och gemenskap. 

Snabbt fick initiativet stöd av lokalföreningar och Hyresgästföreningen västra Sverige. Våldet, som har skördat  flera offer när det letat sig in i bostadsområden, lokala restauranger, gator och torg, har skakat Göteborg.

Vid  manifestationen på Gustav Adolfs torg den 22 april talade Kristofer Lundberg, Amanda Pettersson från Biskopsgården och Pedram Kouchakpour, tillförordnad regionchef i Hyresgästföreningen. I sitt tal sa Kristofer bland annat: 

– Varningsklockorna har avlöst varandra, men har inte tagits på allvar. Detta måste nu bli ett politiskt uppvaknande. Ungas delaktighet och trygghet måste prioriteras. 

– Att vända utvecklingen handlar således om politiska lösningar som fler lärare och mindre klasser, bostadsbyggande och jobbskapande, för att råda bot på sjunkande kunskapsnivåer, bostadsbrist och arbetslöshet. Den ekonomiska segregationen måste brytas.

Göteborgs Hyresgästföreningar har enats om ett bostadspolitiskt program som vuxit fram ur diskussioner mellan förtroendevalda.

Dessa krav lyftes under manifestationen.

  • Bygg bort bostadsbristen
  • Rusta upp på hyresgästernas villkor.
  • Göteborg är till för alla, bryt segregationen. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!