Stoppa våldtäkterna!

2010-04-21 15:52:04
Efter flera våldtäkter i nord-östra Göteborg har RS Kortedala-Bergsjön lanserat kam- panjen Kvinnokamp för rättvisa – stoppa våldtäkterna!

Det är mot bakgrund av en rad uppmärksammade våldtäkter som RS drar igång kampanjen. Förra året gruppvåldtogs en kvinna i Kortedala – förundersökningen lades ned. I påsk våldtogs en kvinna vid en spårvagnshållplats i Kortedala och den 8 april skedde ytterligare en våldtäkt i en lägenhet i Bergsjön.
– Vi kommer att satsa hårt på det här, vi är ute med Elevkampanjen på skolor och pratar om kvinnoförtryck och sexuellt våld, samt hur man organiserar sig mot det, säger Kim Söderlund i RS Kortedala-Bergsjön.
Även i Angered och på Hisingen har flera uppmärksammade våldtäkter ägt rum under årets första månader. Och som Offensiv tidigare har rapporterat om har Sverige högst an­tal anmälda våldtäkter i hela Europa.

Varhelst kvinnor blir diskrimine­rade, trakasserade eller utsatta för förtryck måste man stå redo att försvara de rättigheter som har tillkämpats av kvinnokämpar och arbetare.
Närmast kommer ett öppet möte att hållas i Kortedala.
Stefan Berg

Kvinnokamp för rättvisa ▼

  • Den elevvårdande personalen tillbaka till skolan.
  • Lika lön för lika arbete. Rätt till heltid för alla som vill.
  • Massiv upprustning av vård, skola och omsorg efter brukarnas behov och inflytande.
  • Kamp mot sexuellt våld och sexuella trakasserier. Rätt till självförsvarsutbildning. Ökad stöd till kvinnojourer och skydd för kvinnor som misshandlas och förföljs.
  • Gemensam masskamp mot alla former av kvinnoförtryck.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!