Stor antinazistisk demonstration överröstade nazister på Kristallnatten

2013-11-10 13:04:27
Igår på Kristallnatten samlades ca 40 nazister från den så kallade ‘Svenska motståndsrörelsen’ för att manifestera stöd till högerextrema Gyllene Gryning i Grekland som attackerar flyktingar och arbetaraktivister.

”Osmakligt” var den vanligaste reaktionen bland folk på stan. ”Kommer det vara en kö för att få bua ut nazisterna”, frågade en en äldre dam som upplevde nazismen. Och utbuade blev också nazisterna.

Över 500 antirasister, bland annat Rättvisepartiet Socialisterna överröstade nazisterna på Karlaplan med burop och talkörer, kanske uppemot 1000 då många anslöt sig spontant när antirasisterna hack i häl följde efter gata för gata tills nazisterna slutligen flydde ner i tunnelbanan. Nazisterna kastade knallskott och flaskor utan att polisen ingrep.

Efter nazisternas flykt hölls antirasistiska tal om behovet av kamp mot nazism och rasistiskt våld. Demonstrationen utlystes av Nätverket mot rasism för bara en dag sen och blev väldigt lyckat.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!