Stormöte med Studenter mot Rasism inför en aktiv månad

2013-08-21 14:42:45
Nu är det full fart igen efter sommaren i och med skolstarten! Onsdagen den 28 augusti har Studenter mot Rasism (StMR) stormöte med kulturkväll och kvällscafé.

Stormötet kommer behandla flera viktiga kommande demonstrationer, bland annat när USA:s president Barack Obama kommer till Sverige den 4 september. Han är inbjuden av samma regering som plundrar vår välfärd. Vi säger nej till Obamas krig och massövervakning, och en manifestation mot USA:s imperialism anordnas den 4 september. 
Demonstrationsmånaden fortsätter sedan med en motdemonstration mot nazistiska Svenskarnas Parti den 14 september. De försöker skylla den orättvisa högerpolitiken på invandringen. StMR kommer att vara aktiva på skolor inför detta för att mobilisera till en motdemonstration och för att informera om hotet från nazistiska partier.
Det är otroligt viktigt att fler ungdomar organiserar sig och visar etablissemanget att det finns krafter som trycker på underifrån och ifrågasätter makthavarnas beslut. En antirasistisk rörelse behövs för att pressa tillbaka främlingsfientligheten.
Studenter mot Rasism, som är en socialistisk fristående ungdomsrörelse  som har till ändamål att  bekämpa rasismen och högerpolitiken, är en del av "Folkkampanjen för gemensam välfärd" som nu mobiliserar för fullt inför den landsomfattande protestdagen den 21 september, ett år innan valet. 
Detta för att uppmärksamma de viktiga frågorna om hur man stoppar nedskärningar och privatiseringar av det offentliga rummet. Vi vill komma på kreativa sätt att mobilisera på skolor till den 21 september. Stormötet klockan 18:00 onsdagen den 28 augusti blir viktigt för att mobilisera för kommande demonstrationer. 
Mer info om kampanjen på www.valfardskampanjen.se.
eller ring 070-0539852.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!