Stort motstånd mot rasister i Skottland

2011-09-15 18:50:09
När den skotska islamofobiska organisationen SDL (Scottish Defence League) samlades i Edinburgh för en protest möttes de av 400 antirasister.

Lördagen den 10 september demonstrerade antirasister mot SDL som är den skotska delen av EDL (English Defence League) – en organisation som hyllats av massmördaren Anders Breivik. Demonstrationen hade talare innan demonstrationståget avgick. Demonstrationen stoppades dock av polisen innan den var framme vid de få SDL-aktivister som var på plats. Men vårt budskap gick fram. 200 flygblad delades ut av skotska kamrater och tidningen såldes. Kampen mot nazism och rasism fortsätter och ingen plattform ska ges till SDL i Edinburgh!

Carolina Löf, CWI Skottland

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!