Strejk mot nedläggning

2007-05-23 11:20:51
Den 13 april beslutade den högerstyrda stadsdelsnämnden i Farsta att lägga ner Västbodaskolan. Detta efter att föräldrarna fått meddelandet bara två veckor tidigare. Beslutet fattades nonchalant nog trots att 500 elever, föräldrar och anställda protesterade utanför mötet.
Men man har inte gett upp kampen.

I tisdags hölls en skolstrejk med 200 barn och föräldrar som samlades i en park bredvid skolan för att efter tal från eleverna samla in namn mot nedläggningen runt om i Farsta.

Varför strejkar/protesterar ni?

Micaela Malmström, förälder till barn på Västbodaskolan.
– Jag stödjer manifestationen och Västbodaskolan. Jag har sett listan över skolor som är nedläggningshotade och man ser inte att skolor på till exempel Lidingö ska läggas ner.
– De mer välbärgade har mer valmöjligheter för sina barn, det här området kommer att utarmas och bli mindre attraktivt om man lägger ner skolor här. Det är odemokratiskt eftersom man har beslutat det på så kort tid. Vi blir överkörda!

Prisque Kobga:
– Vi vill inte att skolan ska stängas, det är negativt för de flesta att tvingas börja i en annan skola. Det är orättvist och politikerna har inte lyssnat på oss.

Gnista, mormor till Sandra Wetterstrand som går på skolan.
– Jag vet av erfarenhet att det är en bra skola som ligger trevligt till vid Farsta centrum. Många barn kommer nu att få längre skolväg som är otrygg eftersom de behöver korsa trafikerade gator.
– Det är brottsligt att beslutet togs med två veckors varsel, det är oansvarigt och det känns nästan som det är något skumt bakom.
– Jag vet att det är en bra stämning på skolan vilket jag märker när jag hämtar mitt barnbarn.

Lina Thörnblom

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!