Strejkintervju från Hammarby

2007-04-19 10:24:21

foto: Mattias Bernhardsson
Strejkvakterna i Hammarby

Håkan Lönegren, Niklas Håkansson, Krister Boström och de andra strejkvakterna tar plats vid Byggnads kontrollplats vid Hammarby allé 25 för att byta av det förra skiftet.

Krister Boström tar på sig sin gula strejkvaktströja och förklarar varför de inte kan avbryta strejken:

– Medlarna har gett ett bud vi absolut inte kan gå med på, det ligger ju inte ens nära! Först ville de ge oss mindre än industrin, det är sanslöst dåligt!, säger Christer.

De andra byggnadsarbetarna håller med och de poängterar också att strejken handlar om rätten till organisering:

– Förhandlingrätten får vi aldrig backa på! Arbetsgivarna vill bli av med facket och ha mer makt. Det kan vi aldrig gå med på!, konstaterar Håkan Lönegren.

– Vi borde ha ännu högre löner än vad den här striden handlar om. Se på konjukturuppgången, vad får vi ut av den?, frågar Håkan med eftertryck.

Niklas Håkansson fyller i att mycket står på spel:

– Vi får inte backa på nåt! Det är vår framtid det handlar om. Vi borde alkla förbereda oss på en lång och hård kamp, säger Niklas.

– Varslet är för litet, vi borde ta ut alla och sätta ned foten, säger Krister.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!