Stress istället för lugn

2015-07-22 15:20:24
Kristianstad kommun skriver liksom flera andra kommuner på sin hemsida om värdighetsgaranti och kvalitetsmål som man inom äldrevård ska förhålla sig till.

Men detta menar personalen på Österängsgårdens äldreboende inte alls uppnås i praktiken. Nu har personalen skrivit under en lex Sarah-anmälan. Nedskärningar och underbemanning gör att personalen inte upplever att de kan göra sitt jobb.
En demensavdelning ska präglas utav lugn och ro men i nuläget är det personalens småspringande och stress som präglar avdelningarna.
De boende får enbart den mest nödvändiga vården. Promenader och utomhusvistelse som står med som en viktig punkt i värdegarantin har prioriterats bort.
Österängsgården rymmer 48 lägenheter på 6 våningar. På varje våning arbetar 2 undersköterskor under dagen såväl som natten. Detta gör att avdelningarna ofta lämnas oövervakade då vissa boende kräver dubbelbemanning.
Att förebygga skador och andra viktiga punkter blir här omöjliga att uppfylla då personalen omöjligt kan ha kontroll över sin avdelning och sina boende. Personalen kräver nu utökning med en heltidstjänst per våning för att kunna göra sitt jobb och garantera värdighetsgarantin.  ■


Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!