Striden om allmännyttans framtid står i Husby

2007-12-19 11:50:10
Genom att få hyresgästerna att köpa sina kommunala lägenheter försöker högern i Stockholm slippa de kostsamma renoveringarna av t ex miljonprogrammet. Nu kräver lokala nätverk att allmännyttan istället rustas upp – med pengar från de kommunala bolagens vinster.
I Husby planerar Svenska bostäder en lyxrenovering istället för en upprustning, och det blir hyresgästerna som får betala, med hyreshöjningar på osannolika 75 procent.
Mot Svenska bostäder och stadshushögern kämpar nätverket Järvas framtid, som delar ut flygblad, knackar dörr och anordnade den största demonstrationen i Husbys historia.
Den 11 februari blir det en gemensam demonstration för alla som vill rädda allmännyttan, stoppa lyxrenoveringar och hindra att kommunala lägenheter säljs till privata värdar.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!