Studenter mot rasism höll grundningsmöte

2013-03-20 14:06:32
Runt 30 elever och studenter från olika skolor och universitet samlades den 14 mars på Rågsveds Folkets hus i Stockholm, för att bilda organisationen Studenter mot rasism.

Efter en presentation av vad gruppen  hittills har gjort: arrangerat demonstrationen mot SD:s 25-årsjubileum den 9 februari, aktionen mot REVA-projektet på T-centralen den 3 mars, som genomfördes tillsammans med Asylrörelsen i Stockholm, och medverkan i P1 och SVT debatt, var alla överens om att protesterna och organisationen måste fortsätta växa.
Mötet beslöt därefter att officiellt bilda Studenter mot rasism. Vidare beslöts det att elever anslutna till Studenter mot rasism kan kalla sig Elever mot rasism.
För att stabilisera en effektiv ny rörelse mot rasismen höll ­deltagarna med om att den bör vara partipolitiskt obunden och rikta sig till studenter och elever.
En stadgegrupp kom att bildas och den ska presentera sitt förslag på stadgar till nästa stormöte under påsklovet den 2 april.
Det bildades även arbetsgrupper för profilering och planering av framtida kulturkvällar.

Studenter mot rasism ska kampanja på skolorna mot Sverigedemokraterna och de rasistiska ­projekt som regeringen driver.
Det behövs en rörelse som ser att kampen mot rasism går hand i hand med kampen mot sexism och homofobi.
En rörelse underifrån som kan koppla rasismen till höger­politikens rasistiska mönster och strukturella förtryck, menade flera med sina inlägg i debatten om vad Studenter mot rasism ska stå för.
Mötesdeltagarna var entusiastiska och tackade ärade ja till förslaget om att vara en del av Asylrörelsen och att mobilisera till demonstrationerna för asylrätten den 20 april och 6 juni.
Enzo Costa

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!