Studenter mot Rasism intog Sergels torg

2016-02-17 16:26:14


Ungdomar är redo att ta kamp.

På Sergels torg, Stockholm hölls ett lyckat torgmöte mot regeringens inhumana flyktingpolitik den 11 februari. 

Det talades i megafon, kontaktlistor skrevs på och flygblad delades ut. Studenter Mot Rasism (StMR) backades upp av Asylrörelsen Stockholm, Iranska flyktingars riksförbund och Rättvisepartiet Socialisterna. 

När torgmötet var över höll StMR ett eftermöte där vi diskuterade hur vi ska gå vidare med kampanjen mot regeringens flyktingpolitik och vad som ska hända härnäst i byggandet av antirasismen. Nya aktioner kommer under de kommande veckorna.

Den 29 februari hålls bland annat ett öppet möte för att planera och diskutera inför den internationella kvinnodagen den 8 mars. StMR är självklart med i kampen mot sexism såväl som mot rasism.■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!