Succé för nytt 1 maj-initiativ i Sundsvall

2010-05-05 11:09:53
Ett socialistiskt första maj-tåg i Sundsvall samlade 75 unga och äldre demonstranter bakom frontbanderollen ”Vi ska inte betala krisen”.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Sundsvall har under året genom­fört stora nedskärningar i vården, skolan och den kommunala omsorgen. Hundratals vårdanställda har fått sparken av landstingspolitikerna och den privata vårdslaktskonsulten Mantec.
RS i Sundsvall tog med sjuksköter­skan Per Johansson i spetsen initiativ till kampanjen ”Rädda vården”, som tillsammans med andra organiserade kamp mot nedskärningarna. Fler ville på 1 maj inte demonstrera med hycklande nedskärningspolitiker i ”Vänstertåget” och idén om ett eget 1 maj- tåg växte därför fram.

Tillsammans organiserade Sundsvalls socialistiska förening, Rättvisepartiet Socialisterna, Syndikalistiska ungdomsförbundet och Socialistiska Partiet en egen pampfri 1 maj-demonstration. Med banderollen ”Vi ska inte betala krisen” i fronten demonstrerade 75 entusiastiska unga och äldre kämpar mot högeralliansen, för vården, jobben och socialismen. En stund senare demonstrerade Röd front (30 deltagare) därefter Vänsterpartiet med 65 deltagare och slutligen Socialdemokraterna med cirka 400 deltagare.
Stefan Lundqvist

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!