Sundsvall: ”Firande politiker slaktar vården”

2009-06-10 15:52:00
Den 6 juni var vi ett gäng från Rädda Vården-kampanjen i Sundsvall som var ute på torget för att sprida vårt budskap om kamp mot de dras- tiska vårdnedskärningarna i Västernorrlands län.

Vi firade inte nationaldagen, utan vil­le passa på att synas då det var mycket folk ute på stan. Det kändes också viktigt att bemöta det konstlade firan­de politikerna försöker skapa. De vill hylla ”Sverige” samtidigt som samma politiker slaktar välfärden. Efter att de pågående nedskärningarna är genom­förda kommer Sverige att vara det land i västvärlden som har lägst antal vårdplatser per invånare.
Hela staden var full av arrangemang och vi hade inte tillstånd för något möte eller demonstration. Vi tog i alla fall med oss banderoll och plakat. Givetvis blev det lite tjafs med polisen då vi ställde oss mitt på torget där huvudarrangemanget för dagen skulle hållas med Kjell Lönnå i spetsen. Utan tvekan spred vi lite smolk i den glädjebägare arrangörerna ville skapa.

Vi hade till exempel plakat med texten: ”500 får gå, varför ska vi fira då?” och ”Bankerna räddas, varför in­te vården?”. Vi mötte en hel del intresse och hade många diskussioner med folk på torget. Vi hade också gjort ett flygblad som vi spred i flera hundratal exemplar.

Per Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!