Sundsvalls högerstyre i kaos och förfall

2013-06-13 17:26:32
Det råder politiskt kaos i Sundsvalls kommun och Moderaternas interna kris blir allt djupare.

Under de senaste veckorna har tumultet i socialnämnden varit i ­fokus.
I maj avsattes ­kommundirektören socialdirektören Peter Lötman. Det kom som en överraskning för de politiker som jag har pratat med i socialnämnden. Och för två veckor sedan fick socialnämndens ordförande ­Else Ammor (M) på ett möte med partikollegor veta att de inte hade förtroende för henne och att hon skulle avsättas. Enligt egen utsago blev hon rentav mobbad. Hon har nu polis­anmält ledande moderater för förtal och har sagt att hon inte tänker avgå.
Socialnämnden är en stor och viktig del av kommunens verksamhet. Det är där man nu snabbt håller på att införa LOV med privatiseringar i hemtjänsten.
Socialnämnden har också stora sparkrav på sig och planerar nu att sänka bemanningen på äldreboendena.

Sundsvalls styrande högerkoalition har inte egen majoritet. S och oppositionen vinner de flesta omröstningarna. Att koalitionen ändå sitter kvar beror på att oppositionen inte tar strid för att fälla den. Till Sundsvalls Tidning den 2 juni säger S-ledaren Peder Björk att de hoppades på samförståndslösningar och därför inte drev frågan om nyval hårdare.
Per Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!