Sundsvalls Vänstertåg: ”Försvara asylrätten”

2016-05-04 14:25:49

foto: Stefan Lundqvist
Soulmusik av den asylsökande sångaren Saron i Sundsvall.

”Försvara asylrätten” var huvudparoll i Vänstertågets Första maj-demonstration som samlade cirka 200 deltagare i Sundsvall.

Alla samarbetande organisationer – FI, RS, SP, Syndikalisterna, Sundsvalls Socialistförening, V och UV – bidrog med varsitt tal. 

Per Johansson från Rättvisepartiet Socialisterna fördömde regeringens förslag till ny asyllagsstiftning för EU:s bottendivision samtidigt som ständiga rapporter når oss om nya drukningskatastrofer i Medelhavet. Han lyfte massrörelsen för flyktingamnesti 2005 som ett exempel på den kamp som idag krävs för att stoppa lagförslaget och försvara rätten till asyl. 

Mellan talen fick vi värmande vacker och tröstefull soul av den asylsökande och fantastiska sångerskan Saron:

”You just call on me brother,  when you need a hand. We all need somebody to lean on.” ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!