Syndikalist misshandlad och mordhotad

2012-07-11 15:38:43
Måndagen den 2 juli misshandlades och mordhotades en fackföreningsrepresentant från Västerorts LS av SAC i sitt hem av personer med anknytning till det kriminella gänget Werewolf Legion.

– Detta är ett angrepp på hela fackföreningsrörelsen. Vi kräver att rege­ringen och polisen tar utvecklingen på allvar, säger Anders Knutsson, Informationssamordnare för SAC-Syndikalisterna i ett pressmeddelande den 9 juli.
Bakgrunden till misshandeln och mordhoten är en konflikt mellan medlemmar av fackföreningen och ett bemanningsföretag verksamt in­om hotell- och restaurangbranschen. Fackföreningen hade kallat ­företaget till förhandling, angående två ­ogiltiga uppsägningar samt löneanspråk och utebliven semesterersättning.
Förhandlingarna hade inletts med ett första möte. När förhandlingarna skulle fortsätta ville företaget att det skulle ske i företagets lokaler.
Men någon ny förhandlingsomgång blev det aldrig. Istället tryckte sig sex personer in i den fackliga representantens lägenhet på måndagskväl­len den 2 juli. Gärningsmännen leddes av en tidigare toppmedlem i kriminella Werewolf Legion, som även är bror till en av ägarna av bemanningsföretaget.

Den fackliga aktivisten fick upprepande slag mot huvudet och gärningsmännen krävde att fackföre­ningen skulle dra tillbaka de krav som ställts mot bemanningsföretaget. Med en kniv mot strupen tvingades den misshandlade att ringa till ­ägaren av bemanningsföretaget och lova att alla krav som ställts skulle släppas.

Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!