Taxiförare i protest

2010-09-22 15:21:27
I måndags demonstrerade Göteborgs friåkande taxiföra­re på Gustaf Adolfs torg. Friåkande taxiförare pekar på att de inte har någon chans att få delta på samma villkor som de stora taxibolagen.

De friåkande taxiförarna får inte stan­na på Landvetter eller Säve flygplats, inte heller vid Nils Ericsson-terminalen, Stena Line eller Svenska mässan. Alla de stora knutpunkterna för taxi­bilar stängs de ute från. Totalt finns det 250 friåkande taxi i Göteborg.
Behzad Teimouri, som kört taxi i sju år, berättar för Offensiv:
– Vi friåkande har ingenstans att stå, vi blir bortkörda och bötfällda runt om i stan. Vi har tillstånd att köra och vi betalar skatt, men får inte samma rättigheter. Det är bara de sto­ra bolagen som gynnas. Detta är bara början, våra protester kommer att fortsätta. Vi har familjer att försörja, säger Behzad Teimouri.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!