Till fots mot rasismen

2012-12-06 16:26:38
Nya chockerande drag från fascistiska Jobbik, Ungerns tredje största parti, har besvarats med massdemonstrationer i helgen.

Vice gruppledaren Márton Gyöngyösi i Jobbik, kräver att regeringen ska upprätta listor över landets judar och kallar dem ”en säkerhetsrisk”.
Den 3 december demonstrerade också flyktingar över hela Europa mot rasistiska lagar och inhuman behandling.

Här i Sverige finns anledning att reagera mot moderata migrationsminister Tobias Billströms senaste utspel som med rätta har kallats en flirt med Sverigedemokraterna. För två år sedan infördes försörjningskravet – nyanlända som vill ta hit anhöriga måste ha ordnat jobb och bostad. Billström går till attack mot de undantag som finns i denna lag vilken möjliggör för familjer med minderåriga barn att återförenas.
Många har också upprörts över att Sverigedemokraterna inte minskat i opinionsstöd efter Expressens avslöjanden, utan snarare ökat. Rättvisepartiet Socialisterna har fått fantastisk respons på vår namninsamling ”Stoppa SD-rasismen”.
SD kommer att vara stora så länge passiviteten dominerar. En antirasistisk rörelse underifrån måste nu byggas, första steget blir att alla som är upprörda omsätter detta i handling.
Kom till LO:s demonstration lördagen den 8 december kl 15.00 på Södermalmstorg, Slussen, Stockholm.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!