Tio nya medlemmar på en vecka i Rättvisepartiet Socialisterna i Västsverige

2015-05-06 16:25:29

foto: Graciela Giménez Medina
Du borde också ta steget att bli medlem i Rättvisepartiet Socialisterna!

På en vecka anslöt sig nio personer till Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Göteborg, samt en i Borås. Bara på första maj gick tre nya medlemmar med i RS.

Linnea har arbetat nära med RS i snart två år och på första maj valde hon att bli medlem.

– Jag har sett att RS inte är ett parti som ger tomma löften, utan ett parti som enar folk i att tillsammans göra skillnad, berättar Linnea.

Julia skrev också på medlemskortet på första maj.

– Jag har länge känt ett behov av att få hjälpa till och av att vara delaktig i en lösning på samhällsproblemen. När jag såg RS medlemmar i aktion bestämde jag mig för att gå med och organisera mig, säger Julia.

Tina var medlem i RS i början av 2000-talet och på första maj kom hon tillbaka till RS.

– Jag gick med i RS därför att jag inte längre kan stå brevid och se på när samhället omkring mig fallerar, klyftorna ökar, rasismen växer och välfärden säljs ut. RS är ett parti som står upp för det jag tror på och jag ser fram emot att delta i arbetet för trygghet och rättvisa för alla, säger Tina.

Zozan är en av de nya medlemmarna. Hon har sin bakgrund i YPJ-gerillan i Rojava och valde att gå med i Rättvisepartiet Socialisterna när hon kom i kontakt med partiet i solidaritetsarbetet.

Anna-Lena, fackligt engagerad bussförare, har prenumererat på Offensiv och sett det som ett medlemskap, men har nu gått med i partiet.

– Jag gick med för att RS är det enda parti som arbetar ute i verkligheten, säger Anna-Lena.

Alma har lång erfarenhet av politiskt och socialt arbete med hela världen som arbetsfält, från Latinamerika till Mellanöstern, och tillför mycket erfarenhet till arbetet.

Mohammed valde RS för antirasismen och asylkampen. Aktiv kamp avgjorde hans val.

– RS hjälper de som behöver stöd, oavsett var de kommer ifrån.

Niklas är en ung arbetare från Borås.

– RS är ett parti som delar samma åsikter som mig, därför blev jag medlem. 

Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg sätter nu fokus på att växa ytterligare och stärka partiet på arbetsplatser och i bostadsområden för kommande klasstrider. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!