Tiotusentals i demonstration mot den brittiska högerregeringen

2015-06-24 11:27:22
Hela Storbritanniens gator och torg fylldes av arbetare och ungdomar lördagen den 20 juni i protest mot David Camerons högerregering och fortsatta åtstramningar.
Arrangörerna, the People’s Assembly (folkets församling), uppskattar att så många som 250 000 deltog runtom i landet. I London (bilden) slöt tiotusentals upp.
På plakaten stod bland annat ”Rädda sjukvården”, ”Stå emot Toryväldet”, ”En lön som det går att leva på” med mera.
Det dröjde alltså inte många veckor sedan högerregeringen omvaldes innan massprotester blossade upp mot nedskärningar och attacker på levnadsvillkor och löner.
– Folket i Storbritannien lider som ett resultat av Toryregeringens styre, sa en ung demonstrant till BBC den 18 juni och tillade att Toryregeringens politik är ”fundamentalt bristfällig”. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!