Tomma löften – magert valfläsk

2006-08-11 19:15:04
På 1 maj lovade Göran Persson och andra socialdemokrater att nu skulle man satsa på vård, omsorg och skola. Persson lovade till och med att Sverige skulle bli ”det bästa landet att åldras i”.

Magert valfläsk, tomma löften och skrytvalser minskar inga klyftor eller skapar några nya varaktiga jobb.
”När börsbolagen är rikare än på 30 år och vinsterna har ökat med 30 procent sedan ifjol” (Svenska Dagbladet 2 maj) lovar regeringen futtiga tio nya miljarder till äldreomsorgen på lika många år. Tio miljarder är mindre än vad exempelvis Telia Soneras aktieägare får i utdelning under ett år.

Försämrad tandhälsa

För ett par år sedan lovade Persson att ”klasskillnaderna inte skulle synas i munnen. Dessförinnnan hade socialdemokraterna avreglerat prissättningen inom tandvården. Resultatet blev att varannan låginkomsttagare inte hade råd med tandvård 2005 och försämrad tandhälsa, enligt en rapport från Statens folkhälsoinstitutet förra året. Var femte medlem inom LO har inte råd med tandvård. Men istället för att laga hålen i tandvårdsförsäkringen föreslår regeringen att det endast ska bli billigare att göra den första undersökningen.
Det är regeringens högerpolitik som öppnat vägen för den moderatledda alliansens attacker på sjuka och arbetslösa.

Rösta på RS

Valet står inte mellan den m-ledda alliansen brutala högerpolitik och socialdemokraternas och stödpartiernas egna variant av samma politik.
Det krävs arbetarpolitik för rättvisa. Låt de rika och storföretagen betala. Dags för ny låglönerevolt. Det är Rättvisepartiet Socialisternas (RS) budskap i valet.
• Rösta på Rättvisepartiet Socialisterna.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!