TUSC – ett socialistiskt valalternativ

2015-04-04 09:15:10
Den 7 maj går Storbritannien till val. Ett nytt parlament ska väljas samtidigt om det är val i nästan alla kommuner. 

TUSC (The Trade Unionist and Socialist Coalition), där bland annat järnvägsfacket RMT och Socialist Party (CWI i England och Wales) ingår, ställer upp med socialistiska kandidater i nästan en fjärdedel av parlamentsvalets valkretsar och siktar mot att ställa upp med 1 000 kandidater i kommunvalen. Det är den största socialistiska valutmaningen i den brittiska efterkrigshistorien.

Den sittande regeringskoalitionen mellan Tories (motsvarande Moderaterna) och LibDem, som kan liknas vid Folkpartiet/Centern, ser ut att förlora regeringsmakten. Men det är oklart vilka som bildar nästa regering. I opinionsundersökningarna ligger Tories och socialdemokratiska Labour, det största oppositionspartiet, båda strax över 30 procent och i Skottland väntas SNP vinna en storseger. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!