Tuta för högre lön

2007-01-31 14:08:07
Nu drar kommunals avtalsrunda igång, och protesterna låter inte vänta på sig. ”Tuta för högre lön”-aktionen i fredags utanför Sveriges kommuner och landsting, var den första i en serie lunchprotester som kommer att hållas sista fredagen varje månad. Kommunal sektion 26 var de som tagit initiativ till aktionen och bjudit in de övriga sektionerna i Stockholm.
– Denna demonstration är ett första steg, men det behövs stora demonstrationer och medlemsmöten i förorterna och på arbetsplatserna för att mobilisera inför avtalsrörelsen, säger Bilbo Göransson, skyddsombud i sektion 26 i Hässelby, som var med på aktionen i fredags.
Helt klart är att stödet för rejäla lönelyft är stort. Kommunal har krävt en minimilön på 16 200 kronor i månaden för nyanställda 18-åringar, detta tycker bl a Kommunals sektion 26 är för lågt och kräver 18 000 kronor. Ett krav som många kommunalare håller med om.
Joel Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!