Umeå: Enad vänster – klart störst på 1 maj

2007-05-02 18:09:25
Nära 700 personer deltog i Enad vänsters (utan v) demonstrationståg i Umeå. Därmed var detta det i särklass största demonstrationståget i Västerbotten.

Rättvisepartiet Socialisterna var en av arrangörerna.
– Vi måste bryta tystnaden från sossar, vänsterpartister och passiva fackpampar. Det behövs protester nu, sa Ingrid Eriksson, ordförande för RS i Umeå i sitt tal inför ett välfyllt Rådhustorg i Umeå.
Enad vänsters tåg i Umeå var större än de båda andra (s och v) demonstrationstågen tillsammans.
Det rekordstora deltagandet i Enad vänster-tåget bidrog till en hög stämning och flera av talarna tog upp behovet av nya gemensamma aktioner i kampen mot högeralliansen och de rasistiska organisationerna.
Ett konkret förslag från Ingrid Eriksson var en gemensam protestmanifestation mot rasistpartierna den 6 juni.
Efter demonstrationen ordnade Rättvisepartiet Socialisterna som vanligt en familjedag.
Offensiv Umeå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!