Umeå: Kampanj mot Israels krig

2009-01-21 16:01:26
Under veckan som gått har Rättvisepartiet Socialisterna i Umeå haft bokbord på gymnasieskolor och universitet som en del i en kampanj mot Israels krig på Gaza. Flygblad har delats ut på fem olika språk, bland annat arabiska, och två välbesökta offentli­ga möten om kriget har hållits på Ål­idhem och Ersboda.

RS är tillsammans med andra organisationer och individer med i förberedelserna inför nästa demonstration mot Israels krig och ockupation, lördagen den 24 januari.
– Protesterna måste fortsätta, trots vapenvilan, säger Frank Pettersson från RS.
Demonstrationen kommer att kräva bland annat ett slut på blocka­den av Gaza och ett stopp för det svenska militära samarbetet med Israel.
Davis Kaza

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!