Uppsala Pride vägrar LUF

2012-05-18 10:04:08
Uppsala Pride, som hålls i helgen, tillåter inte Liberala ungdomsförbundet (LUF) att delta i manifestationen. Anledningen? Uppsala Pride är en socialistisk och antikapitalistisk festival, som två representanter från Uppsala Pride själva säger i en intervju med Sveriges Radio.

Även Moderaterna och Kristdemokraterna skulle nekas deltagande – dock har de ännu inte ansökt.
När Miljöpartiet fick höra nyheten valde de också att hoppa av. Miljöpartiets Maria Gardfjell menar i ett pressmeddelande att får inte alla partier vara med kommer inte heller Miljöpartiet att delta.
– Det är helt oacceptabelt att de meddelar Folkpartiet och LUF att de inte är välkomna. Om någon påstår att Folkpartiet inte kan vara med för att de inte är socialistiska, då kan Miljöpartiet inte heller vara med, för vi är absolut inte socialistiska, sade Gardfjell till Uppsala Nya Tidning.
Uppsala Pride menar helt riktigt att hbtq-kampen går hand i hand med andra kampfrågor, och att Folkpartiet och LUF inte delar Uppsala Prides vision.
Anna Löfgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!