USA trappar upp i Afghanistan

2009-09-23 12:53:53
Afghanistan är på väg att bli Obamas Vietnam. Ständigt trappas kriget upp och lika ständigt kommer vittnesmål om att kriget är ett misslyckande.

Det finns idag över 100 000 utländs­ka soldater i Afghanistan, merparten från USA – men trots ständiga upptrappningar kräver generalerna fler trupper och mer pengar.
I helgen begärde exempelvis USA:s högste befälhavare i Afgani­stan, general Stanley McChrystal, fler soldater – annars skulle kriget bli ”ett misslyckande”.
McChrystal utspel lät som ett eko från Vietnamkriget.
Redan nu har 2009 blivit det dödli-gaste året för de utländska trupperna i Afghanistan.
En majoritet i USA är nu motstån­dare till fortsatt krig i Afghanistan.
Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!