USA: Ungdomsrevolt mot våld och orättvisor

2018-03-02 09:45:08
–De vuxna politikerna som styr sviker oss, de pratar runt och låter vår generation bli förlorarna. Men lyckligtvis ger den äldre generationen här i Florida och på andra håll fullt stöd till vår maning: Aldrig mer! Låt oss demonstrera för våra liv – March For Our Lives – den 24 mars, säger en av de överlevande eleverna från Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland, Florida där 17 människor sköts ihjäl den 14 februari.
Dödsskjutningen har följts av en våg av elev- och studentprotester runt om i USA mot de styrande med krav på hårdare vapenlagar och rättvisa. Eleverna håller politikerna och vapenlobbyorganisationen National Rifle Association som ytterst ansvarig för dådet.
Lördagen den 24 mars förväntas miljoner att hörsamma elevernas uppmaning och demonstrera under den samlade parollen March For Our Lives. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!