USA:s bombflyg, Not welcome!

2010-06-24 14:20:02
RS Luleå har dragit igång årets valkampanj med två intensivveckor. Höjdpunkten den första veckan var aktiviteter med torgmöte både fredag och lördag mot USA:s bombövning i Norbotten.

Sara Lindelöf från Elevkampanjen var en av talarna. Hon var starkt kritisk till att USA åter planerar bombövningar i Norrbotten och gjorde kopplingen mellan USA:s krig och den omänskliga flyktingpolitiken.
– Det måste bli ett stopp för USA:s imperialistiska krig i Mellanöstern!
– Elevkampanjen kräver att rätten till asyl återinförs. Vi står för kamp mot den brutala flyktingpolitik som förs. Kamp kan stoppa utvisningar, det har flera lyckade blockader i Göteborg vi­sat.
– Det behövs en gemensam kamp mot rasism och högerpolitik!

Även Johanna Evans från Rättvisepartiet Socialisterna tog tillfället i akt att fördöma Sveriges inblandning i USA:s smutsiga krig.
– Regeringen drar ned på bi-ståndet till fattiga länder; i år går tre gånger så mycket till kriget som till den civila hjälpen i Afghanistan.
– Svenska skattebetalare betalar idag 1,2 miljarder kronor till detta krig. En amerikansk soldat kostar lika mycket som bygget av 20 skolor i Afghanistan.
Johanna Evans visade på hur resurserna istället kan användas i människors intressen, till exempel genom satsningar på klimatet.
– Det behövs en bred kamprörelse bland vanligt folk, mot upprustning och krig, för välfärd och rättvisa både i Sverige men också internationellt.

Matilda Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!