Utvisad och fängslad i Iran

2013-03-27 16:45:38
Den 22 mars mobiliserade Asylrörelsen i Göteborg till Landvetter flygplats, där utvisningen av Parvaneh Sarabadiani till Iran skulle verkställas.

Genom megafon informerades Landvetters besökare om vad som höll på att hända och flygblad ­delades ut för att informationen skulle spridas och nå Turkish Airlines personal på planet, som i så fall skulle kunna vägra att lyfta med en passagerare som mot sin vilja skulle finnas med på planet. I två timmar pågick manifestationen, trots att polis och säkerhetspersonal gjorde försök att avbryta den.
Under aktionens gång gav gränspolisen inte mindre än fyra olika besked om Parvanehs situation, allt från att utvisningen var verkställd, till att den hade stoppats av domstol.
Under lördagen nåddes ­släktingar av information att utvisningen hade verkställts och att den utvisade kvinnan hade landat i Iran. Strax ­därefter stängdes hennes telefon av. Familjen befarar att hon har fängslats.
Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!