Vad vill Husbyborna?

2013-05-29 11:52:42
Vad vill Husbyborna? Det är rubriken på ett stormöte om jobb och utbildning, trygghet och fritid som Nätverket Järvas Framtid bjuder in till nu på lördag den 1 juni i Husby Träff kl 15.00-18.00.

Järvas Framtid inbjuder Megafonen, tjejgruppen Streetgäris, liksom alla andra lokala aktörer med hjärtat till vänster till ett rådslag nu på lördag om krav och metoder för att ena oss till gemensam kamp mot kravallernas sociala orsaker.
Det kan förhoppningsvis leda till att konkreta krav som redan har ställts här och där kan lyftas gemensamt, men också till att nya ställs och skärps.
Säkert kommer polisens roll att diskuteras, liksom kompensation till de som har drabbats av skadegörelsen. Men betoningen bör ligga på de sociala kraven.
Till mötet kommer bland andra Mohamed Hagi Farah, som är aktiv i Al-Kowneyns utbildningscentrum och Järva föräldraallians med konkreta krav som kombinerar en anställning av ett par hundra ­arbetslösa ungdomar på ett sätt som också ger utrymme för kompletterande ­studier, praktik och yrkesutbildning.
Den fråga som väcktes av Järvas Framtid redan i dess remissvar till stadshusets så kallade Vision Järva 2030 om att Järva skulle behöva en ny Fryshusetliknande satsning för ­både idrott och kultur, skulle kunna ­samla brett stöd i detta läge.
Det vore kanske inte helt omöjligt att driva igenom mot bakgrund av att vi går mot val och det kulturhus till Husby, som det vagt talades om i den strukturplan som nu ligger på is och som få har trott vara seriöst föreslaget, skulle på det sättet kunna förverkligas med en annan och mer social profil.

RS-möten i sex Stockholmsförorter

”Det brinner i förorten – öppet möte om klassklyftor, våld och nedskärningar”, är temat på sex möten som Rättvisepartiet Socialisterna anordnar i Stockholms förorter.
Det första mötet hölls den 25 maj i Husby. Ett 30-tal personer kom till mötet. Arne Johansson inledde med att beskriva högerns klass-Sverige och sedan följde en livlig diskussion om vad vi gör nu.
Under denna vecka hålls möten i Dalen, Jordbro, Rågsved, Brandbergen och Tensta.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!