Vägra Kallas Hora-kampanj på Luleåskolor

2013-02-20 13:20:42
Uppstartandet av Elevkampanjen i Luleå är i full gång. I samband med höstens händelser på Tunaskolan och närmandet av Internationella kvinnodagen den 8 mars läggs nu fokus på att bygga Vägra Kallas Hora-kampanjen på Luleås skolor.

Elevkampanjen har, efter att ha kontaktat rektorn utan att få svar, åkt ut till skolan för att hålla bokbord och prata med elever.
– Vi for ut på skolan, men när vi väl kom dit blev vi ivägskickade av rektorn. Jag tycker att det är dåligt agerande av skolan att inte låta oss kampanja, säger Marcus Löfgren, Elevkampanjen och fortsätter:
– Nu kommer vi lägga fokus på att förbereda demonstrationen på den Internationella kvinnodagen och sprida Vägra Kallas Hora- och Elevkampanjen till andra skolor.

Efter den uppmärksammade händelsen
på Tunaskolan träffade Elevkampanjen och Offensiv Astrid Johansson som var den elev som fick media att uppmärksamma den sexistiska väggmålningen.

Hur reagerade skolan när du gick ut i media?
– Ingen pratade om det med mig, utan diskussionen startade när jag gått hem från skolan bakom min rygg.

Vad tycker du om att skolan har tagit bort bilden?
– Jag tycker att det är bra att bilden är borttagen, men de har gjort det av fel anledningar. De har gjort det för att det har blivit så stort genomslag och de vill ha tyst på diskussionen och inte för att de tycker att saken i sig är fel.

Hur tycker du att skolan borde arbeta gällande sexism?

– Skolan borde ta upp sexismen mer och lära ut till elever vad som är rätt och fel. Skolan säger att de inte får yttra åsikter men att de skall ta tag i frågan, så vi får se om de håller det.

Elevkampanjen Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!