Väl mött på Första maj

2015-05-07 14:51:14
Första maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag som har firats sedan år 1890. I Sverige hölls den första Första maj-demonstrationen på 21 platser över hela landet.

125 år senare är Första maj lika viktig.

När jag var barn följde jag med föräldrarna i demonstrationstågen. 

Men som barn förstod jag nog aldrig riktigt när föräldrarna försökte förklara ”att vi går för de som är arbetslösa och för de som är missnöjda med sitt arbete, eller sin lön”.

Jag tänkte att då är det väl bara att sluta! Men jag har nog alltid tyckt att det varit roligt att vifta med färgglada plakat, ropa och som barn alltid då jagat varandra.

Men nu, idag känns det ju viktigt att gå också för alla dem som inte kan gå av fysiska skäl och för dem som av rent politiska orsaker ej vågar gå själva.

Väl mött! ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!