Valet i Pakistan: Dödssiffran stiger i Baluchistan

2018-08-01 15:37:53
Dödssiffran är nu uppe i 31 döda och förväntas stiga efter att en självmordsbombare attackerat en vallokal i Baluchistans huvudstad Quetta.

Hashim Ghilzai från den lokala administrationen berättar för AFP att bombmannen försökte nå en vallokal innan explosionen.
– Över 40 andra har skadats i attentatet på onsdagen (den 25 juli), säger Waseem Bang, talesperson för civila sjukhuset, till Al Jazeera.
Explosionen ägde rum i anslutning till att vallokalerna öppnade för det pakistanska parlamentsvalet, ett val som i Baluchistanprovinsen har präglats av våld och död med flera självmordsattacker riktade mot valmöten. IS har tagit på sig attentaten. 

Minst 203 personer har dödats de senaste veckorna. I takt med att valdagen närmat sig har flera attentat riktats mot valmöten. Den 13 juli dödades 154 personer i en självmordsattack mot ett valmöte i staden Mastung, den näst dödligaste attack som skett i Pakistan. 

Under valrörelsens slutskede har även ytterligare massgravar hittats i Baluchistan av människorättsaktivister bortförda av den pakistanska armén.
Olika delar av självständighetsrörelsen har uppmanat till bojkott av valet under paroller som ”Legitimera inte slaveri” och ”Nej till val under ockupation”.