Vårdcentralerna på Hertsön och Mjölkudden räddas

2012-11-07 17:07:59
De två stadsdelarna Hertsön och Mjölkuddens vårdcentraler i Luleå har varit nedläggningshotade. Dessa planer har nu skrotats.

Förslaget var att Hertsöns vårdcentral skulle flyttas till Örnäsets vårdcentral, och Mjölkuddens skulle flyttas till Stadsvikens vårdcentral, med endast mödra- och barnhälsovård kvar. Orsaken var som vanligt för att spara pengar.
Men dessa planer har nu lagts ner, då en intern utredning visat att de ­båda vårdcentralerna skulle tappa omkring 1 000 patienter om vårdcentralerna skulle flyttas och inga pengar skulle sparas in.

Det här är en seger för områdena, men det har länge varit hård kritik från de boende om kvaliteten på vårdcentralerna. Därför krävs en upprustning av den offentliga vården.

Josephine Landström

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!