Vårdfacken anmäler Östra sjukhuset till Arbetsmiljöverket

2017-03-15 14:35:15

foto: WikimediaCommons/Hannibal
Personalen gråter efter ett arbetspass på Östra sjukhuset.

Vårdförbundet och Kommunal har anmält delar av Östra Sjukhuset till Arbetsmiljöverket.

Anledningen till det är ökade överbeläggningar och den dåliga arbetsmiljön.
– Det är så fruktansvärt dålig arbetsmiljö. Folk går hem och gråter, säger Lise-Lott Kjellström, huvudskyddsombud på Kommunal till SVT den 9 mars.
Sedan lång tid tillbaka har platser fått stängas på Östra sjukhuset, men antalet patienter har fortsatt att öka och vissa dagar har det varit upp till 40 överbeläggningar.
Krisen på Östra Sjukhuset är sammankopplad med nedskärningar inom kommunen och vinster i välfärden.
Patienter som ska slussas ut till kommunen får ingen plats, vilket främst beror på att äldreomsorgen inte får de resurser som krävs utan drabbas av nedskärningar. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!