Varning för rasistpartiet sd

2007-08-30 14:27:11




I Sifos senaste väljarbarometer får rasistiska sverigedemokraterna (sd) 3,7 procent. Det är den högsta siffran någonsin, och en ökning med nära 1 procentenhet sedan valet.

Sd har störst stöd i södra Sverige. I Malmöområdet säger 11,5 procent att de skulle rösta på partiet om det vore val i dag. I resten av Skåne och i Blekinge är det 7,7 procent som säger att de skulle rösta på sd.
Anledningen till att sd får ökat stöd är missnöjet med regeringen och den så kallade oppositionen samt medias flirt med partiet. Sd:s uppgång är en varning som ytterligare understryker vikten av gemensam kamp mot högerpolitik och rasism samt ett nytt kämpande socialistiskt arbetarparti.
Rättvisepartiet Socialisterna står för:
  • Gemensam kamp mot högerpolitik och rasism.
  • Avtalsenliga arbetsvillkor för alla – stoppa lönedumpningen.
  • Rusta upp förorterna – ökade resurser till bostäder, vård, skola och omsorg.
  • Återinför rätten till asyl – amnesti åt gömda och asylsökande flyktingar.
Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!