Västernorrland: Rädda vården!

2010-07-01 14:58:38
Protesterna mot neddragningarna i landstinget fortsätter, även om det inte är lika högljutt som tidigare. Vid landstingsfullmäktiges möte i juni genomförde Aktionsgruppen för rehabbassängens bevarande en protest mot personalneddragningarna på Rehab­medicin i Härnösand.

I Sundsvall har några föräldrar startat en namninsamling mot neddragningarna på lekterapin.

Veckan före midsommar valkampanjade RS utanför Örnsköldsviks sjukhus. Det var tydligt att det fanns en stor uppgivenhet efter de neddragningar som har gjorts. Vi menade att det krävs kamp för mer resurser till vården.
RS ställer upp i Västernorrlands landstingsvalet som ett led i arbetet för att bygga en kamprörelse mot nedskärningspolitikerna – för pengarna tillbaka till vården.

Per Johansson
RS:are och sjuksköterska i Västernorrlands landsting

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!