”Vattenfall hycklare”

2009-05-06 12:34:48
Med en tydlig miljöprofil höll Vattenfall sin bolagsstämma i onsdags förra veckan. Till år 2050 är målet att Vattenfall ska vara ett klimatneutralt företag. Hyckleriet doftar långväga då Vattenfall själv är en stor miljöbov.

I och med köpet av det holländska företaget Nuon har Vattenfall i år nått en utsläppsnivå på 100 miljoner ton växthusgaser per år, främst koldioxid. Det är nästan dubbelt så mycket som hela Sverige släpper ut!

Utanför och inne på bolagsstämman protesterade en rad organisationer som Greenpeace, Klimataktion, Klimax, Ungsocialisterna och Miljöpartiet mot företagets användning av kol med mera.
”Vattenfall hycklare”, reste sig två ungsocialister upp och ropade med en banderoll inne på mötet.

För att Vattenfall ska förverkliga några av sina löften behövs ordentlig press underifrån.
Ett statligt ägt energiföretag, men under en demokratisk arbetarkontroll utan vinstintressen, är grundläggande för en verklig omställning till en klimatvänlig energiproduktion.
Lina Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!