”Vi är människor – inte maskiner!”

2011-05-18 16:31:17
300 personer, majoriteten postanställda och brevbära­re, demonstrerade den 14 maj på Slussen i Stockholm. Demonstrationen var arrangerad av Brevbäraraktionen och riktade sig mot de inhumana försämringarna på posten.

Talkörerna ”Vi är människor – inte maskiner!” och ”Vi kan inte längre vänta, facken måste börja kämpa” ekade mellan husen när demonstrationen tågade genom Söder i Stockholm.
Ilskan bland de anställda var påtaglig och många inspireran­de tal  hölls under manifestationen.
Gunnar Westin, brevbärare från Skärholmen, öppnade upp med att påminna alla om att 80 år tidigare hade fem arbetare dödats i Ådalen. Han menade att det bästa sätten att ära deras minne på är att följa deras exempel och gå ut i kamp.
Även den pensionerade brevbäraren Nisse Carlén var där för att visa solidaritet. Han gav ock­så en historisk tillbakablick på hur försämringarna på posten har urartat sedan avregleringen av postmarknaden och bolagiseringen på 1990-talet.
RS och Offensiv ger sitt fulla stöd till de arbetare som har valt att gå ut i kamp.
RS Stockholm

Brevbäraraktionen kräver:
  • Stoppa angreppen på brevbärarnas arbetsmiljö.
  • Bättre arbetsvillkor ger bättre service.
  • Fler trygga anställningar – nej till bemanningsföretag.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!