”Vi kräver folkomröstning om utförsäljningen”

2007-03-28 14:29:01
Den 26 mars demonstrerade femtiotalet personer mot utförsäljningen av allmännyttan utanför Hallonbergens skola i Sundbyberg mot politikernas beslut att öppna upp för ombildning av det kommunala bostadsbolaget Förvaltarens lägenheter.

Hyresgästföreningen arrangerade och hade med sig namnlistor för att samla in de 5 procent av kommuninvånarnas underskrifter. Närmare bestämt de 1 378 namn som krävs för att tvinga fram en behandling av kravet på en folkomröstning i frågan som klubbades av kommunfullmäktiges möte inne i huset.
Bland talarna fanns Hooman Anvari från Husby Unite och nätverket nej till ombildning. Dessa hade ställt upp ett tält och målat texten ”Valfrihet?” på en banderoll.
Medlemmar i Ung Vänster delade ut ett flygblad med texten: ”Ge fan i förvaltaren”.
– Vi säger så här, säger Lasse, som sitter på en bänk med sitt plakat ”Rädda hyresrätten” och två andra äldre herrar, Lundberg och Wilson, och håller upp flygbladet.
– Det går åt helvete för den nya generationen, de som inte har råd med utgifterna det innebär och inte kan ta ett banklån.
– Och som lägenheterna ser ut härute: de är färdiga för stambyten allihopa.
– Det blir väldiga utgifter för bostadsrättsföreningar.
Ulrika Waaranperä

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!