”Vi röstar på ArbetarInitiativet”

2009-06-04 14:04:23
Förra torsdagen demonstrerade ArbetarInitiativet mot massakern på hemtjänsten i Kista i norra Stockholm.

inget annat alternativ i EU-valet tar strid för jobben. Till protesten i Kista kom även en del av hemtjänstpersonalen.
Dagen därpå protesterade ArbetarInitiativet ut­anför Swedbank, för att bankerna ska förstatligas. Det är en valkampanj som väcker intresse:
– Jag röstade på ArbetarInitiativet när jag fick re­da på er. Förr valde jag mellan Piratpartiet och Vänsterpartiet, men inget av dem kändes rätt.
Det berättar en av ArbetarInitiativets nya valarbetare.
– Vi står för det verkliga alternativet i EU-valet. Att alla avsked måste stoppas, att fackföreningar­na måste ta strid, att de rika och spekulanterna ska betala krisen, säger Lina Thörnblom, kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge och kandidat för ArbetarIniti- ativet.

”Äntligen ett parti som har en övergripande socialistiskt, solidarisk politik! Skicka gärna affischer och flygblad till mig så sätter jag upp och delar ut”, kommenterade en annan ny valarbetare i Skåne.

ArbetarInitiativet väcker ”mina förhoppningar om ett nytt arbetarparti och kanske också en ny fackförening”, skriver en an­nan valarbetare.
ArbetarInitiativet har bojkottats av media men har fått bra stöd där vi hörts, vilket är en bra start.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!