”Vi vägrar betala vattenavgiften!”

2015-05-13 19:04:24

foto: Yvette Kelly
Över 10 000 personer demonstrerade i Dublin mot den vattenavgift som etablissemanget försöker att införa.

”Släng räkningen i papperskorgen!”. Under den parollen tågade över 10 000 på Dublins gator mot den förhatliga vattenavgift som regeringen snart hoppas ska börja betalas.

–Det var minst 10 000 som demonstrerade mot vattenavgifterna och det var den ”hårda kärnan” inom We Won’t Pay Campaign (Vi vägrar betala-kampanjen) som var ute på gatorna. Kampstämningen var på topp. Till och med media måste erkänna att uppslutningen var massiv med tanke på att hushållen ännu väntar på den första räkningen och att detta var en demonstration som klart sa: ”Vi vägrar att betala vattenavgiften”.

– Efter demonstrationen anordnade We Won’t Pay Campaign och Anti Austerity Alliance (AntiÅtstramningsAlliansen, där bland annat Socialist Party, CWI i Irland, ingår) ett möte med 140 aktivister som diskuterade förutsättningarna för att ställa upp med kandidater från kampanjen runt om i landet i nästa års parlamentsval, berättar Laura Fitzgerald, Socialist Party.

Kring månadsskiftet väntas de första räkningarna från Irish Water komma till hushållen. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!