”Vi vill ha trygg miljö – inte ny buss- och bilväg”

2009-05-28 11:13:06
Boende i Hammarkullen rasar mot Göteborgs Stads stadsbyggnadskontors förslag på att bygga buss- och bilväg genom bostadsområden och förbi skola, dagis och sporthall. Vi vill ha en trygg miljö för våra barn, inte mer biltrafik i våra områden.

Stadsbyggnadskontoret har lagt fram ett förslag på 1 000 nya bostäder i Hammarkullen. Genom bostäder och bilvägar ska Hammarkullen knytas samman med Hjällbo och Eriksbo.
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) ser det som positivt att det byggs fler bostäder, men ställer oss frågande om vilken sorts bostäder, för vem bygger man?
Vi vill se billiga hyresrätter där un­ga och gamla har råd att bo, inte bostadsrätter. Men på ett möte i mån- dags med representanter från projektet avslöjades det efter direktfråga från Rättvisepartiet Socialisterna att det är bostadsrätter man vill bygga.

På mötet på Folkets Hus samlades över 100 kritiska Hammarkullenbor, Kristofer Lundberg från RS Hammarkullen avbröts flera gånger av ­applåder då han konstaterade att:
– Det är uppenbart att de som ta­git fram detta inte är boende i Hammarkullen. Det är vansinne att dra en bilväg från Sandeslätt till Bredfjällsgatan. Ska tung buss- och biltrafik gå just inpå dagisets lekplats???
Kristofer poängterade också att detsamma gäller bakom Bredfjälls-gatan ner mot Hammarkulleskolan. Skulle den vägen bli av skär man inte bara bort lekområden och öppna ytor för barnen, utan tvingar barnen som ska gå till skolan och idrottshallen att korsa bilväg med risk för olyckor.

Johannes Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!