Viktigt 1 maj i Luleå!

2017-04-27 20:52:57
1 maj i Luleå blir ett superviktigt tillfälle att med största möjliga kraft reagera mot nedskärningar, ökade klyftor och högerpolitik. Precis som förra året arrangerar nätverket Hela Kommunen Ska Leva och Lära en manifestion. Denna gång är fokus på S-ledningens nedskärningar i förskolan, bristande resurser för barn med särskilda behov och mot den otrygga skolflyttcirkusen i Sunderbyn. (se separat artikel).
Dessutom ordnas för första gången på mycket länge en demonstration för att samla olika vänsterkrafter i en manifestation för solidaritet, enighet och gemensam kamp.

Behovet av en gemensam samlingspunkt är akut. De politiska makthavarna har rört sig högerut i ett högt tempo med omänskliga utvisningar av flyktingar, nedmontering och privatiseringar av välfärden och utförsäljningen av kommunala bostäder. Demokratisk insyn och inflytande ersätts av svågerpolitik och direktörers makt med hjälp av pengar och kontakter.

1 maj är arbetarnas dag, solidaritetens dag och kampens dag. Vi kan inte överlämna den dagen till de som övergett allt vad solidaritet heter eller till Sverigedemokraterna som försöker fylla det vakuum som öppnats med sin splittring och sitt hat. Kom med på 1 maj!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!