Vill väcka liv och entusiasm i Hyresgästföreningen

2017-04-27 20:52:57

foto: Hyresgästföreningen och Wikimedia Commons


I lördags valdes Kristofer Lundberg till ordinarie ledamot i regionstyrelsen för Hyresgästföreningen Västra Sverige.

Regionstyrelsen väljs på fullmäktige med delegater från 13 föreningsområden som representerar 77 500 medlemmar.
– Jag vill väcka liv, entusiasm och kampvilja i en av arbetarrörelsens största organisationer. Därför tackade jag ja när jag nominerades till regionstyrelsen, säger Kristofer Lundberg till Offensiv.
Kristofer inledde sitt engagemang inom Hyresgästföreningen lokalt i Hammarkullen där han valdes som ordförande för sju år sedan för Sandeslätts lokala hyresgästförening, mot valberedningens förslag. Fem år senare valdes han som ordförande för hela Angered med ansvar över 16 lokala före-
ningar, även den gången mot valberedningens förslag. På fullmäktigemötet i Göteborg den 22 april var Kristofer med i valberedningens förslag.

– Jag vill se en kämpande Hyresgästförening som bygger på massaktivitet och demokrati, säger Kristofer.
Han tillhör de som har riktat kritik mot att den tidigare styrelsen varit för osynlig och efter fullmäktige.
– Min kandidatur till regionstyrelsen är ett resultat av ett tryck underifrån med en vilja att jag skulle ställa upp.
– Förtroendet som byggts upp är ett resultat av det kollektiva arbetet vi har genomfört i Angered och Hammarkullen som har visat på vad som är möjligt.
– Mitt löfte är att min plats i regionstyrelsen kommer att användas till att bli lokalföreningarnas och föreningarnas röst för att våga ta striden för de idéer och den samhällsvision som vår rörelse en gång grundades på, avslutar Kristofer Lundberg.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!